mnenj na posebni strani

Rezanci z nadevom "spomladanski zvitki"

nadev za spomladanske zvitke, malce prirejen, v sožitju z rezanci

Sestavine

Omaka:

50 dag mletega mesa

pol srednje glave belega/kitajskega zelja

1 srednje velik korenček

pol srednje velike čebule

pest sojinih kalčkov

gobe mu"err

sol, poper, kitajske začimbice po izbiri (kurkuma, koriander, limonska trava)/kupljena mešanica kitajskih začimb v dozirni posodici

sezamovo olje/kokosovo olje

riževo vino

temna sojina omaka z okusom gob

 

30 dag riževih rezancev

Postopek

V močno predhodno segret vok vlijemo žličko do dve sezamovega olja, razporedimo po voku. Ko je segreto, stresemo vanj čebulo, malo popražimo, da postekleni, stresemo mleto meso, solimo, popramo, začinimo z začimbami, na močnem ognju popražimo med mešanjem, da se meso malce zapeče, zmanjšamo ogenj in dodamo kanec riževega vina. Pokrijemo ter na hitro podušimo. Vmes na čim tanjše narežemo zelje, naribamo korenček (lahko tudi narežemo), namočimo gobe po navodilih in odcedimo kalčke. Vse skupaj vržemo v vok, premešamo ter še enkrat začinimo s kitajskimi začimbami, dolijemo malce sojine omake in pokrijemo. Tako dušimo približno 15 minut in vsake toliko premešamo.

V tem času v slanem kropu skuhamo riževe rezance, jih odcedimo ter primešamo omaki v voku. Po želji dodamo še sojino omako.

Opombe

Namesto riževih rezancev lahko uporabimo tudi druge rezance - sama prisegam na čim tanjše - vermicelli, cappellini, dobro se obnesejo tudi sojini/graham/pirini špageti za malce drugačen okus.

Namesto mu"err gob laho uporabimo tudi šampinjone, na tanko narezane.

Mnenja o receptu

Tole pa sploh ni slaba ideja. Superca, bomo poizkusili. Lp Levinjav / Levinjav