mnenj na posebni strani

Veliki ravioli s sladko čebulo, klobaso.. in rumenjakom

res gigantski ravioli.. eden na osebo...no, za lačne dva :)

Sestavine

20 dag navadne moke

20 dag ostre moke

10 rumenjakov

sol

 

4 rdeče čebule

1 par svežih klobas ali pečenic

2 žlici masla

1 dl jušne osnove

10 dag parmezana

sol, rdeč poper

10 rumenjakov

 

3 žlice masla

10-12 listov svežega žajblja

žlička rdečega popra v zrnju

 

Postopek

Obe moki presejemo na delovno površino, v sredino damo 10 rumenjakov, posolimo in zgnetemo testo. Testo zavijemo v prozorno folijo, kjer naj počiva kakšno urico.

Medtem naredimo nadev. Klobase skuhamo, ohladimo in narežemo na male koščke. Čebulo sesekljamo na male koščke in jo podušimo na maslu, počasi zalivamo z jušno osnovo. Dušimo približno 10-15 minut, dodamo klobaso in kuhamo še par minut. Odstavimo, dodamo parmezan in začinimo po okusu. Ne pozabimo, da sta klobasi in parmezan že slana.

Testo razvaljamo ročno ali na strojček. Izrežemo 20 krogov, v 10 krogov damo na sredo čebulni nadev. Pazimo, da je v sredini nadev nižji, da se nam rumenjak lepše "uleže". Rumenjak malo posolimo in popramo. Rob raviola namažemo s stepenim beljakom ter raviol pokrijemo z drugim krogom testa. Počasi z dlanjo objamemo nadev in iztiskamo zrak proti robu raviola in s tem zalepimo zgornje testo na spodnje ter na koncu še raviol lepo obrežemo.

Sama sem kuhala po tri raviole skupaj 4 minute in pol.

Med kuho v ponvi stopimo maslo, dodamo žajbelj in poper. S penovko vzamemo raviol iz vode, malo ga otresemo in za par sekund damo v ponev z maslom, kjer ga z žlico oblijemo z maslom in takoj prestavimo na krožnik.

Opombe

Testo za raviole je malo drugačno od klasičnega, ker se ga dela samo iz rumenjakov. Meni za raviole bolj odgovarja samo z rumenjaki, ker se lepše dela z njim. Če želimo, lahko testo pripravimo dan prej, ga vakumiramo in nas lepo počaka v hladilniku. Obrezke testa sem hitro zgnetla, razvaljala in naredila jušne rezance.

Mnenja o receptu

Vrtejbenka, kot vedno, krasen recept! Ampak 20 jajc naenkrat pa težko spravim skupaj. ! Ker uporabljam izključno domače namreč. Ali ne bi šlo tudi normalno, 1 jajce na 10 dag moke, torej 4 na 40 dag moke? / kozamurnik

Seveda lahko narediš testo 1 celo jajce na 10 dag moke.Poanta tega testa iz rumenjakov je v njegovi "mehkobi".Lepo se z njim dela,sploh ko ga polagaš čez rumenjak.Ne sme bit zračnega mehurčka med rumenjakom in testom,ker tam se bo rumenjak strdil.Ko prerežemo raviol na pol se mora rumenjak lepo ulit in se pomeša z čebulno-mesnim nadevom. / Vrtejbenka

Ma daaaaj. Sanjsko! / bannanna