mnenj na posebni strani

Musaka iz sladkega krompirja

musaka malo drugače

Sestavine

1 velik sladek krompir

1 skodelica sojinih koščkov

1 velik korenček

pest brokolija

pest cvetače

1 steblo zelene

300 g paradižnikove mezge

1 majhna bučka

1 srednja čebula

sol

poper

2 žlički timijana

2 žlički bazilike

2 žlički origana

2 žlički majarona

1 lovorjev list

olivno olje

sojina smetana

100 g veganske mozzarelle

muškatni orešček

Postopek

1. Najprej naribamo sladki krompir na tanke rezine, potem premažemo pekač z oljem in po celi površini položimo rezine krompirja. Na koncu tudi ob straneh, po robovih. Krompirja damo kar veliko, saj ga položimo le na začetku in na koncu. Pečemo ga v pečici na 180 stopinjah približno 15 minut ali manj.

2. Sojine koščke namočimo v vroči vodi. Nasekljamo čebulo in jo prepražimo na olivnem olju. Dodamo vse začimbe in pražimo, da lepo zadiši.

3. Med tem narežemo zelenjavo na poljubno velike koščke. Ko je čebula z začimbami pripravljena, dodamo odcejene sojine koščke in pražimo cca. 5 minut. Dodamo zelenjavo, pražimo ponovno 5 minut. Prilijemo paradižnikovo mezgo in kuhamo lepo počasi približno 15 minut.

4. Med tem časom vzamemo krompir iz pečice. Pečenega prelijemo s sojino smetano. Ko je omaka kuhana, prilijemo v pekač s krompirjem vso omako ter obložimo čez celo z ostalim krompirjem. Vrnemo v pečico za približno 10 minut.

5. Vzamemo iz pečice, prelijemo s sojino smetano, dodamo vegansko mozzarello in po vrhu naribamo muškatni orešček. Pečemo še dodatnih 20 minut na 180 stopinjah oz. dokler ni pečeno. Dober tek.