Spoštovani

V Kulinarično Slovenijo se vpišete tako, da kliknete na »VPIS« in izpolnite obrazec (izberete uporabniško ime, geslo in vpišete svoje podatke). Po emailu boste prejeli tudi aktivacijsko kodo. Uporabniško ime in geslo vpišite v okni, ki se nahajata na levi strani zaslona pod meniji in kliknite na PRIJAVA. Zatem vpišite še aktivacijsko kodo in prijavljeni boste v Kulinarično Slovenijo. Če pa kliknete na link, ki ste ga poleg kode dobili po emailu, vam ni potrebno ničesar vpisovati.

Najbolj pogoste napake uporabnikov so:

  1. Vpisovanje uporabniškega imena in gesla ter klik na PRIJAVA preden ste vpisani. Vpišete se s klikom na »VPIS«! Vpišete se enkrat prijavljeni pa ste dokler se ne odjavite.
  2. Izberete up. ime, ki je že zasedeno in se ne morete vpisati, pa tega ne opazite. Prijava seveda potem ne deluje. Vpisani ste, ko vam kuharček prijavko izpiše na zaslonu, da je vpis uspel!

V primeru zapletov, pišite nam ali pa na forum. Če ste pozabili svoje uporabniško ime in geslo, kliknite na napis: Pozabil sem in geslo vam bo ponovno posredovano po emailu. Lep pozdrav.

V rubriki moji recepti imate popoln pregled nad vašimi recepti. Lahko ga natisnete ali spremenite, poleg pa vam piše status recepta.

Statusi receptov so naslednji:

1. Čaka na strokovni pregled - recept je prispel do nas in čaka strokovnjaka, da pregleda, če ustreza objavi.

2. Čaka na dovoljenje za objavo - recept je vsebinsko preverjen in čaka na dovoljenje na objavo (jezikovni pregled, če ste ga dovolili, in vrstni red).

3. Recept bo predvidoma objavljen dne... - recept je pregledan in bo objavljen

4. Čaka na objavo - recept je pregledan, datum objave še ni znan

5. Objavljen dne... - recept je bil objavljen določenega dne

Aktivacijska koda je številka, ki ste jo prejeli po e-mailu (če ste ga prav vpisali), če ste se prvič prijavili, ali pa če ste v nastavitvah spremenili svoj e-mail.

Brez aktivacijske kode ne morete uporabljati svojega uporabniškega računa na Kulinarični Sloveniji. V primeru, da niste prejeli e-maila s kodo, v profilu pa je vaš pravi e-mail, lahko ponovno zahtevato e-mail s kodo, tako da kliknete na link: Nimam kode.

PS - V e-mailu, ki ste ga dobili, je tudi drugačen način aktivacije vašega računa. S klikom na link, ki je podan, vam kode ne bo treba vpisati.

Kulinarična Slovenija je anonimna navzven. To pomeni, da se bo pri receptih, sporočilih v forumu, ocenah, komentarjih in drugod prikazalo le vaše UPORABNIŠKO IME, ostali podatki pa ne. Pisma, ki vam jih bodo pisali drugi uporabniki ne bodo razkrila vašega e-mail naslova, če mu ga vi ne boste sporočili sami.

Zaradi tega, ker želimo imeti le resne uporabnike, pa potrebujemo vaše podatke, ki jih ne bomo posredovali naprej. Podatke potrebujemo tudi za navezavo stika z vami (če bi bila potreba).

Vaši osebni podatki (ime, naslov, mesto, telefon) ne bodo prikazani na KulSlo. Datum rojstva vpišite, če želite, da bodo drugi uporabniki na našem koledarčku videli, kateri dan imate rojstni dan (letnica tudi v koledarčku ne bo prikazana, je le za našo interno statistiko). Davčno številko izpolnite le naročniki Plus paketa, ki ste davčni zavezanci. Če naročate Plus paket in želite račun na drug naslov, kliknite na "ločen naslov za plačilo".

Razširjeni profil je namenjen vaši predstavitvi v javnem profilu, torej javnih podatkih o vas, ko obiskovalec strani klikne na vaše uporabniško ime.

Ta razdelek omogoča nastavljanje različnih možnosti, ki vam jih nudi Kulinarika.net Prikaz znaka + in odklop oglasnih sporočil potrebujeta Plus paket.

Naprednu urejevalnik v forumu vam omogoča preprosto vnašanje povezav, slik, poudarjanje in barvanje besed ipd. Se pa nekoliko počasneje naloži in na določenih brskalnikih ne deluje 100%.

Če želite izključiti pomoč v obliki oblačka pri različnih formularjih (denimo pri vnašanju novih receptov), potem odstranite kljukico.

Kulinarika.net omogoča naročanje na obveščanje v temah foruma, mnenjih receptov in mnenjih pri foto albumih. Storitev deluje podobno ne glede na izbrano naročlilo. V primeru, da je od vašega obiska prišlo novo sporočilo/mnenje, dobite po e-mailu o tem tudi obvestilo in sicer le enkrat, dokler ne obiščete naročene strani. Na naročilo se lahko v vsakem trenutku tudi odjavite in sicer tako iz posameznega recepta/teme v forumu/fotografije v albumu kot tudi iz beležke v ustrezni rubriki "naročila".

Z izgradnjo kulinarične socialne mreže je ta možnost ukinjena. Spol je zelo pomemben pri naslavljanju med sogovorniki, vsaj v slovenščini. Če res ne želite, a se vidi vaš spol, potem v osnovnih nastavitvah označite: "Ne želim povedati/sem marsovec". Resnično pa ne svetujemo te možnosti, ker bo v prihodnje nanjo vezano pravilno naslavljanje do vas v javnem profilu, prikaz avatarja ipd. S tem, da se vidi vaš spol, vaša identiteta niti malo ni ogrožena, ker ste še vedno anonimno. Nenazadnje samo poveste, v katero polovico prebivalcev spadate - moško ali žensko. Nihče vas ne more odkriti po spolu!

KulSlo novice so obvestila po elektronski pošto, ki so povezana s portalom in aktivnostmi kulinarika.net, le ta lahko vključujejo reklamna sporočila poslovnih partnerjev. Vašega elektronskega naslova pa ne bodo posredovali drugim osebam, novice boste dobili le od nas. Od ta obvestila se vedno lahko tudi odjavite. Več o hrambi osebnih podatkov

Zelo redko pošljemo obvestilo, ki je še posebej pomembno. Če od nas ne želite dobiti nobenega obvestila, oznčite to možnost.

Uporabniškega imena ne morete spremeniti, ker je nanj vezan celoten vaš profil, beležka in vse ostalo, kar uporabljate kot član. Če račun ni aktiviran, pomeni, da niste še vnesli aktivacijske kode, ki ste jo prejeli po emailu. Če je niste dobili, jo lahko zahtevate ponovno iz strani prijava.

Pomembno je, da je elektronski naslov veljaven, ker občasno preverjamo nedelujoče naslove in jih izključimo iz sistema, saj je veljaven email najpomembnejši stik vas z nami. Drugi uporabniki ga ne vidijo, razen če ga sami razkrijete. Ko zamenjate elektronski naslov, se vaš račun deaktivira, na nov naslov pa se pošlje nova aktivacijska koda, s katero spet aktivirate račun.

Dodatne zvezdice dopolnjujejo osnovne, večje utripajoče . Dodatne zvezdice namreč ne izginejo, dokler jih ne pobrišete z brisalcem, zato jih radi uporabljajo uporabniki, ki nas ne obiščejo tako pogosto, da bi lahko sproti prebirali vse novosti.

Oglase, ki se pojavljajo na različnih straneh Kulinarične Slovenije, lahko izključite.A ne pozabite: v oglasih je velikokrat tudi kaj zanimivega v zvezi z kuhanjem in gospodinjstvom.

Vpišite svoj veljaven elektronski naslov, saj boste preko njega dobili kodo za prijavo lokala, prav tako vas bomo na ta naslov obveščali pred iztekom vašega članstva. Zelo pomembno je, da je za naslovom nekdo, ki bo urejal (administriral) lokal, ki ga želite prijaviti.

po glavni kategoriji bodo uporabniki lahko iskali, dodatne pa bodo izpisane le na vaši strani lokala, zato pozorno izberite glavno kategorijo!

Jezikovni pregled recepta lahko dovolite ali pa ne.

V prvem primeru bomo po najboljših močeh popravili vaše jezikovne napake in nerodno izražanje, vendar je naša stilistična odločitev s tem dokončna (ob prijavi slovnične napake bomo to seveda popravili).

Če pa pregleda ne dovolite, ker se čutite dovolj usposobljenega, da ne želite, da kdo popravlja za vami, potem označite "ne dovolim". V tem primeru bomo vaš recept "pustili pri miru", objavili pa ga bomo le, če bo brez hujših napak (recepta, kjer ne dovolite popravka in ga napišete s samimi velikimi črkami, brez vejic ali brez presledkov za ločili žal ne moremo objaviti in bo izbrisan).

Hvala za razumevanje.

S klikom na polje "DA, želim sodelovati v Hoferjevi veliki nagradni igri" sodelujete v nagradni igri in se potegujete za eno od privlačnih nagrad v vrednosti do 300 €. Hkrati se strinjate s »pravili sodelovanja«.

Prosimo, izberite kategorijo recepta.

Več o nagradni igri si preberite na spletni strani http://www.hofer.si

V tej rubriki so zbrani recepti jedi, ki jih lahko pripravite zraven izbranega recepta, torej neke vrste jedilniki. Svoje priporočilo oddate na dva načina:

1. Če je recept, ki ga želite priporočiti že vnešen na seznam ga lahko priporočite tudi vi, tako da kliknete na JAZ TUDI! Svoj glas preprosto odstranite z ODSTRANI ME!

2. Če recepta, ki ga želite priporočiti, med priporočili še ni, ga je treba dodati ;-) Dodate ga na dva načina, prvi je natančen in deluje preko ID številke recepta (vsak recept ima ID številko, ki jo najdete pod naslovom). ID številko vpišete in jo preverite, izpiše se vam ime recepta, nanj lahko kliknete za hiter predogled, da gre za pravi recept. Potem ga priporočite. Drug način je preko imen receptov. Ko vpišete prve tri črke imena, se vam odpre roletka z izbirnikom in sproti izpisuje vse recepte, ki imajo takšno ime. Čim več vpišete manj zadetkov je v roletki, ki vam pomaga da vpišete ali izberete pravi recept. Ime mora biti napisano natančno, zato tudi roletka, ki vam pomaga pri iskanju pravega imena. V bazi je tudi nekaj receptov, ki imajo identična imena (in druge ID številke). Denimo baklava. Vpišete baklava in kliknete PREVERI, izpisalo bo vse recepte s tem imenom, po predogledu (klik na ime recepta) izberete pravega in ga priporočite.

Sistem deluje tako, da so priporočila razvrščena po številu priporočil in šele nato po datumu. Priporočilo ima večjo težo, če ga priporoči veliko obiskovalcev. Zato če se vam zdi, da nekaj sodi zraven v en obed, kar kliknite na JAZ TUDI! A ne pozabite priporočiti tudi svojo kombinacijo, saj se le tako širi ponudba priporočil. Sistem so naredili kar se da preprost, v upanju, da boste s tem imeli veselje. Srečno!

Vas zanima, katero vino gre dobro k tej jedi? Oglejte si seznam vin, ki sodijo zraven.

Avatar je majhna sličica, ki vas na forumu predstavlja, vam ponuja nekaj unikatnega, kar je le vaše. Lahko je vaša fotografija, sličica, ki vam je všeč, sonček, rožica, karkoli želite. Ko jo naložite, bo ta risbica vidna na vseh naših forumih. Za KulSlo boste morali sami izdelati (obrezati, pomanjšati) risbico prave velikosti in sicer 60 x 60 točk v velikosti največ 10 KB. Lahko je v zapisu GIF, JPG ali PNG. Lahko pa pošljete večjo (do ločljivosti 1200 x 1200 točk) in jo bo kuharček Obdelovalko samodejno obdelal. A ne pričakujte, da bo taka sličica lepša, kot če jo ročno izdelate. Obrezana bo ob straneh in pomanjšana. Če le lahko, vam svetujemo, da pripravite sličico pravih dimenzij. Če bo s poslano sličico karkoli narobe, vam bo KulSlo javila, tako da se nič bati. Postanite edinstveni, naložite si svoj avatar.

Psevdonim je nadomestek vašega uporabniškega imena brez šumnikov, presledkov in eksotičnih znakov. Če je vaše up. ime takšno, potem imate psevdonim že nastavljen. Psevdonim omogoča lep URL naslov do vašega javnega profila. Namesto 16-mestnih znakov bo v naslovu brskalnika vaš psevdonim.

Tukaj ne boste našli receptov, le ščipalke! Recepti so »tule«

Za to storitev potrebujete Plus paket! Od njega vas ločita le dva »klika«

Za to storitev je treba biti vpisan v Kulinarično Slovenijo! Vpis je brezplačen, od njega vas loči le en »klik«. Če ste se že vpisali in imate uporabniško ime in geslo, se ne vpisujte več, ampak se »prijavite«.

Geslo iz slovarčka je v dopolnjevanju. Ko uporabnik dopolni opis obstoječega gesla, se le to zaklene in se spet sprosti za popravke, ko uredništvo odobri ali zavrne spremembo. Največkrat se zaklenjeno geslo sprosti v 24 urah, zato prosimo, da poskusite čez nekaj ur.

Izberite datum začetka in konca prikazovanja akcije na portalu. Akcija lahko traja največ 30 dni. Ko se akcija prvič objavi se datum prve objave zaklene, razpon pa je lahko do 30 dni po prvi objavi. Če želite deaktivirati oglas, izbrišite datum objave.

Datum objave akcije je datum, ki se samodejno tvori, ko prvič objavite akcijo. Ta datum je tudi javno viden na Kulinarika.net. Akcije so namreč urejene po datumih objave. Tega datuma ni mogoče več spremeniti.

Glavna slika bo objavljena v sami akciji na začetku, mala sličica pa se bo prikazovala tudi drugje po portalu... Fotografijo tako kot vse ostale vstavite iz shrambe. V polju "glavna slika" bo le link do slike, ta se bo obdelala na primerno velikost, ko akcijo shranite/spremenite.

Vsebina je glavni del akcije. Poleg vnosa znakov z naprednim urejevalnikom, kjer uporabljate tudi dodatne sloge za besedilo, lahko vnašate tudi fotografije iz shrambe neposredno v tekst akcije. Za podnaslove svetujemo uporabo sloga "naslov2", za manjše naslove pa "naslov3". Posamezne besede in odstavke lahko tudi spravite v okvirček (slog okvirček levo in okvirček desno). V primeru, da ste kaj narobe pritisnili in ste izgubili vsebino, kliknite na rešilni pas v opravilni vrstici urejevalnika (skrajno desni gumb) in boste dobili večino nazaj.

Datum nastanka bloga je datum, ki se samodejno tvori prvič, ko shranite nov blog. Tega datuma ni mogoče več spremeniti.

Datum objave bloga je datum, ki se samodejno tvori, ko objavite svoj blog. Ta datum je tudi javno viden na Kulinarika.net. Blogi so namreč urejeni po datumih objave. Tega datuma ni mogoče več spremeniti.

Glavna slika NE BO objavljena v samem blogu, ampak se bo prikazovala na portalu blogov, glavnem portalu, seznamu vseh blogov... Skupaj s kratkim opisom oz. uvodom v blog. Fotografijo tako kot vse ostale vstavite iz beležke. V polju "glavna slika" bo le link do slike, ta se bo obdelala na primerno velikost, ko blog shranite/spremenite.Za glavno sliko seveda lahko uporabite isto fotografijo, kot ste jo vnesli v samo besedilo. Ni pa nujno.

Polje glavna fotografija je opcijsko, kar pomeni, da lahko pustite tudi prazno. V tem primeru bo v portalu tipska prazna fotografija. V primeru, da pustite prazno, si uredništvo pridržuje pravico, da vam sami dodamo generično fotografijo po našem izboru. Vaša fotografija ima seveda prednost in tudi blog bo precej bolje razpoznaven, če bo imel fotografijo, zato vas prosimo, da če le imate možnost, da dodate fotografijo.

Kratek opis oz. uvod v blog bo objavljen na portalu in seznamih kot uvod v vaš blog oz. povzetek bloga. Poudarjeno bo objavljen tudi na vrhu vašega bloga, zato lahko to besedilo uporabite tudi kot nekakšen uvod.

Vsebina je glavni del bloga. Poleg vnosa znakov z naprednim urejevalnikom, kjer uporabljate tudi dodatne sloge za besedilo, lahko vnašate tudi fotografije iz shrambe neposredno v tekst bloga. Za podnaslove svetujemo uporabo sloga "naslov2", za manjše naslove pa "naslov3". Posamezne besede in odstavke lahko tudi spravite v okvirček (slog okvirček levo in okvirček desno). V primeru, da ste kaj narobe pritisnili in ste izgubili vsebino, kliknite na rešilni pas v opravilni vrstici urejevalnika (skrajno desni gumb) in boste dobili večino nazaj.

Vsak blog lahko povežete s svojimi foto albumi, kar pomeni, da se bo blogu samodejno priključil izbrani album (priključite lahko do 4), na albumu pa se bo ustvaril link na blog.

Vsak blog lahko povežete s svojimi recepti, kar pomeni, da se bo blogu samodejno priključil izbrani recept (priključite lahko do 10), pri receptu pa se bo ustvaril link na blog.

Blog lahko objavite takoj, ali pa šele čez nekaj časa. Po objavi bo blog postal viden vsem obiskovalcem Kulinarika.net. Objavo lahko kadarkoli tudi prekličete. Svetujemo vam, da najprej sestavite blog, ga pregledate v predogledu iz beležke in objavite šele, ko ste zadovoljni z njim. Datum prve objave se namreč "zapeče" in ga ne morete več spremeniti. V primeru da blog objavite in izključite, se morda ne bo predvajal na vrhu seznama (v primeru da bo kdo drug objavil svoj blog kasneje).

Vse cene v spletni trgovini so dokončne glede na dan naročila in že vsebujejo DDV. Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko spletne strani (z možnostjo tiskanja) in preko e-pošte (samo če navedete e-poštni naslov) z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu.

Naročilo lahko prekličete v roku 24 ur od potrditve naročila na naš elektronski naslov narocila@kulinarika.net. Vrednost DDV-ja in strošek poštnine sta razvidna, še preden zaključite naročilo.

Fizične osebe lahko plačajo preko (spletne) banke (podrobna navodila dobite ob naročilu), pravne osebe pa lahko uporabijo (spletno) banko ali predračun.

Naročnik izdelkov dopušča možnost, da ga zaradi preverjanja pristnosti naročila pred izvedbo le-tega pokličemo ali vprašamo po e-sporočilu.

Račun bo priložen naročenemu blagu.

Podatki o založniku

Spletna kulinarika d.o.o.
Narof 10
1411 Izlake
GSM: 051 / 321 077

Status: podjetje
Matična številka: 3734048000

Davčna številka: SI63442698
Datum vpisa subjekta v register: 11.05.2010
Srg vpisa subjekta: 2010/16410

Davčni zavezanec za DDV: DA

Številka poslovnega računa: SI56 0254 7025 8627 645, odprt pri NLB d.d.

Podatki o dostavi

Izdelki bodo poslani v roku 2 delovnih dni, šteto od dneva prejema vašega naročila. Izdelki bodo dostavljeni na vaš naslov preko dostavne službe GLS (General logistic). V primeru plačila po povzetju kupnino poravnate dostavljalcu, ki vam izroči naročene izdeleke. Pri naročilu po povzetju morate doplačati dostavne stroške 3,90 €. V tej ceni so vključeni stroški dostave paketa do vašega doma. Pri plačilu po predračunu ali (spletni) banki, za vas dostavnih stroškov ni. Morebitni stroški dostave so razvidni iz naročilnice, še preden zaključite naročilo.

Če naročenih izdelkov ne bomo mogli dostaviti v predvidenem času, vas bomo o tem obvestili, pri čemer bomo uporabili vaše kontaktne podatke, ki ste nam jih zaupali ob naročilu.

Nakupna pogodba

Nakupna pogodba se hrani na sedežu podjetja in jo lahko prejmete na pisno zahtevo. Svojo zahtevo sporočite na naslov založnika. Nakupna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Pravica do odstopa od pogodbe

Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga le-tega vrne ali podjetju pisno sporoči, da odstopa od naročila - pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Blago mora kupec vrniti v roku 30 dni od dneva, ko je poslal sporočilo. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga. Blago mora biti nepoškodovano in v primeru, da gre za knjigo, v originalni foliji (neodprto).

V primeru vračila vas prosimo, da nas o tem predhodno pisno obvestite. Svoj zahtevek za vrnitev izdelka pošljite na naslov založnika.

Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 30 dneh preko poštne nakaznice ali na vaš bančni račun, ki ga zato v svojem zahtevku tudi navedete. Za natančnejše informacije o postopku vračila izdelkov pokličite na telefonsko številko 051 / 321 077.

V rubriki Moje slike je seznam slik, ki ste jih poslali. Klik na levi fotoaparat vam prikaže obdelano sliko, poleg pa se nahaja ID številka SLIKE. Uporabite jo v primeru težav s sliko (objavljena pri napačnem receptu itd.). Vsaka slika pripada k določenemu receptu, v primeru, da zanjo še hranimo original, ki ste ga poslali, pa se vam le ta odpre s klikom na desni fotoaparat (pozor! Vaša originalna slika se odpre POMANJŠANA). Vsaka slika ima dva status: poslana in obdelana. Poslana slikaje v čakanju, da jo administrator obdela. Datum nakazuje dan, ko ste jo poslali. V tem primeru lahko vidite le vaš original na desni. Ko je slika enkrat obdelana, pa datum prikaže dan, koje bila slika vključena v sistem. Originalne slike bomo hranili mesec dni, po tem času pa jih bomo izbrisali. Obdelane slike zadnjega meseca tako lahko primerjate s svojimi originali. V primeru, ko administrator sliko zavrne, vas bo ob tem obvestil preko zasebnega sporočila. Izbrisana slika ne dobi posebnega statusa, ampak izgine iz seznama slik, ki so poslane.

1. Organizator in izvajalec

Organizator nagradne igre je HOFER trgovina d.o.o., Kranjska cesta 1, 1225 Lukovica (v nadaljevanju HOFER d.o.o. oz. organizator). Izvajalec nagradne igre je Spletna kulinarika d.o.o., Narof 10, 1411 Izlake (v nadaljevanju izvajalec nagradne igre).

Nagradna igra traja od 26. 2. 2018 do 2. 3. 2018.

2. Sodelujoči

V nagradni igri lahko sodelujejo vsi kandidati, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

3. Način sodelovanja

V nagradni igri sodelujejo vsi zgoraj omenjeni posamezniki, ki bodo v času od 26. 2. do vključno 2. 3. 2018 do 23:59:59 označili svoje tri najljubše recepte in izpolnili prijavni obrazec na spletni strani www.kulinarika.net. Vsak posameznik lahko v nagradni igri sodeluje le enkrat iz enega elektronskega naslova. V kolikor obstaja sum, da je ista oseba sodelovala v nagradni igri z uporabo različnih e-poštnih naslovov, jo ima organizator pravico iz nagradne igre nemudoma izključiti.

4. Potek nagradne igre

Kandidati izberejo in po vrstnem redu priljubljenosti izmed 6 receptov, ki so del te nagradne igre, razvrstijo 3 najljubše recepte ter izpolnijo kontaktni obrazec na spletni strani www.kulinarika.net in se s tem prijavijo v nagradno igro za brezplačne sestavine iz izbranega recepta. V žrebanje za nagrado (= brezplačne sestavine izbranega najljubšega recepta) se uvrsti vsak sodelujoči, ki pravilno, pravočasno in v celoti izpolni obrazec ter izpolnjuje vse pogoje za sodelovanje v nagradni igri. Nagrajenec bo izžreban naslednji delovni dan (5. 3. 2018 ob 12. uri s strani računalnika).

5. Nagradni sklad in prevzem nagrade

Nagrado sestavljajo brezplačne sestavine izbranega najljubšega recepta za 4 osebe. Nagrajenec bo glede prevzema nagrade kontaktiran na e-mail naslov, ki je bil zapisan v prijavnem obrazcu. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino.

6. Žrebanje

Žrebanja za nagrado, v katero bodo uvrščeni vsi sodelujoči, ki izpolnjujejo pogoje za sodelovanje, bo potekalo kot navedeno v prejšnjih točkah tega dokumenta. Žrebanje bo izvedel izvajalec na sedežu izvajalca. Nagrajenec bo naključno izžreban med vsemi sodelujočimi. Izžrebani bo o nagradi obveščen preko e-mail naslova in pozvan, da se v najkasneje v dveh dneh od žrebanja odzove in potrdi poslane osebne podatke (svoje ime, priimek, naslov za dostavo izdelkov, leto rojstva in kontaktno telefonsko številko). V primeru, da je sodelujoči mladoletnik mora njegov zastopnik predložiti tudi ustrezno dokazilo o upravičenem zastopanju mladoletne osebe. V kolikor se izžrebani ne odzove v navedenem roku, je do nagrade upravičen naslednji naključni izžrebani.

Rezultati žrebanja so dokončni. Pritožba ni mogoča.

Pri žrebanju nagrad se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o:

7. Davki in akontacija dohodnine

Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja. Organizator bo za nagrajenca po potrebi od vrednosti nagrade odvedel akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi.

8. Uporaba in varstvo osebnih podatkov

Podatki, s katerimi oseba sodeluje v nagradni igri, bodo obdelani s strani izvajalca, ki bo podatke prejel, obdelal in posredoval organizatorju za potrebe izvedbe nagradne igre. Posredovane podatke bosta za potrebe nagradne igre hranila izvajalec in organizator nagradne igre.

S sodelovanjem v nagradni igri sodelujoči dovoljuje, da organizator (tj. upravljavec osebnih podatkov) zbira, hrani ali kako drugače obdeluje naslednje vrste osebnih podatkov: ime, priimek, elektronski naslov, poštni naslov, leto rojstva in kontaktno telefonsko številko, in sicer za namene izvedbe nagradne igre oziroma izpolnjevanje obveznosti do nagrajenca. Pridobljene podatke bomo hranili 365 dni od pridobitve.

Sodelujoči v nagradni igri dovoljuje, da mu organizator in izvajalec pošiljata sporočila za namen izvedbe nagradne igre vse do preklica dovoljenja, ki ga mora vložiti sodelujoči na elektronski naslov info@hofer.si. Organizator se zavezuje, da bosta tako on kot izvajalec osebne podatke sodelujočega varovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Posredovanje podatkov je prostovoljno. V kolikor potrebni podatki, navedeni v prejšnjih členih ne bodo posredovani, sodelovanje v nagradni igri ne bo mogoče oziroma izročitev nagrade ni dovoljena.

Sodelujoči v nagradni igri imajo v skladu s predpisi s področja varstva osebnih podatkov pravico zahtevati vpogled, prepis, kopiranje, dopolnitev, popravek, blokiranje ali izbris osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave le-teh za zgoraj navedene namene.

Ime in priimek nagrajenca bodo javno objavljeni na spletni strani www.kulinarika.net.

9. Odgovornosti organizatorja

Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za:

10. Splošne določbe

Nagradna igra poteka v skladu s slovensko zakonodajo. Z oddajo prijavnice kandidat potrjuje, da je seznanjen s pogoji in pravili nagradne igre, ki jih je določil organizator ter se z njimi strinja. Odločitve organizatorja so dokončne in jih ni treba utemeljiti ali pojasniti.

Pravila o sodelovanju pričnejo veljati z 26. 2. 2018 ter so na voljo do 12. 3. 2018 na spletni strani www.kulinarika.net, po zaključku nagradne igre pa na sedežu organizatorja.

V kolikor obstaja sum, da je ista oseba sodelovala v nagradni igri z uporabo različnih e-poštnih naslovov, jo ima organizator pravico iz nagradne igre nemudoma izključiti.

Prepovedana je uporaba kakršnihkoli računalniških kod, škodljivih programov ali česarkoli drugega, kar bi lahko motilo nagradno igro, jo onesposobilo, ji škodovalo ali omogočilo njeno zlorabo. Zaradi takšnega ravnanja so sodelujoči, z njim povezane osebe ali skupine oseb lahko izključeni iz sodelovanja v nagradni igri.

Organizator si pridržuje pravico, da v primeru nepredvidenih okoliščin kadarkoli in brez predhodnega obvestila začasno prekine ali konča nagradno igro.

Organizator ne prevzema nikakršne odgovornosti za nedelovanje spletne storitve, ki je posledica izpada omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile uporabo storitve.

Morebitne pritožbe v zvezi s postopkom organizacije nagradne igre, izbora ter podelitve nagrad bo organizator obravnaval ob smiselni uporabi določb upravnega postopka. Morebitni spori v povezavi z nagradno igro se rešujejo s pomočjo mediacije ter uporabe pravil obligacijskega prava.

Organizator si pridržuje pravico do dopolnitev in sprememb pravil in pogojev sodelovanja, še posebej, če bi se s tem izognil zlorabi v škodo sodelujočih.

Organizator se zavezuje, da bo ob vsaki spremembi oz. dopolnitvi le-teh, dopolnjene pogoje objavila na spletni strani www.kulinarika.net.

V primeru vprašanj oz. nejasnosti se sodelujoči lahko obrnejo na organizatorja:

e-pošta: info@hofer.si

Ljubljana, 26. 2. 2018