Kulinarika.net - zdravje: Tri jabolka na dan odnesejo kilograme stran

Tri jabolka na dan odnesejo kilograme stran

zdravje: diete, avtor: hlebpet 

Dieta tri jabolka na dan priporoča, da pri vsakem obroku zaužijemo eno jabolko. Če k temu dodamo še redno sprehajanje in pitje več vode, uspeh skoraj ne more izostati.

JABOLKO PRED OBROKOM ZMANJŠA APETIT

Ta dietni program je na osnovi svojih večletnih opazovanj svojih strank razvila dietetičarka Tammi Flynn. V svojem rekreacijskem centru je pri ljudeh, ki so jedli več jabolk kot ostali, opazila večjo izgubo maščobnih oblog. Njihov uspeh pri hujšanju jo je navdahnil, da je razvila prehranjevalno strategijo z jabolki, ki vključuje jedilnike za cel teden.

Dieta tri jabolka na dan svetuje, da pred vsakim obrokom pojemo sveže jabolko, saj bomo tako zmanjšali naš apetit, preprečili prenajedanje in začeli izgubljati odvečne kilograme.

Jabolka pa so tudi dober vir vlaknin, zato zaužitje jabolka pred obrokom pripomore k občutku sitosti in posledično k manjšemu vnosu kalorij.

IZBOLJŠALA SE BO TUDI PREBAVA

Uživanje jabolk in drugih živil z visokim deležem vlaknin naj bi blagodejno vplivalo na naše zdravje, saj naj bi se zniževala raven holesterola v krvi, preprečeval naj bi se razvoj raka in zmanjševala nevarnost bolezni srca in ožilja. Redno uživanje tovrstne prehrane pa tudi pripomore k rednemu praznjenju črevesja in posledičnemu boljšemu počutju.

Avtorica diete pa ne priporoča zgolj dodajanja jabolka k vsakemu obroku, temveč tudi izboljšanje celotne prehrane, več telesne vadbe in pitje vode. Njena dieta pa ne predpisuje štetja kalorij ali kaloričnih omejitev.

DIETA JE PRIMERNA TUDI ZA AKTIVNE LJUDI, KI SO VELIKO NA POTI

Dieta tri jabolka na dan je preprosta, saj je glavna sprememba, ki jo zahteva od nas, da vključimo jabolko v vsak obrok. Ker je na trgu ogromno vrst jabolk, pa bomo brez dvoma našli pravo tudi zase ali pa jo zamenjali z drugo, če se bomo naveličali ene.

Jabolko pa zlahka vzamemo tudi s seboj na pot, zato je ta dieta primerna tudi za tiste, ki večino dneva preživijo aktivno ali na poti.

Slabost te diete je, da lahko nekateri ljudje zaradi hitrega povečanja vnosa vlaknin občutijo rahlo neugodje v črevesju, drugi pa se lahko naveličajo vsakodnevnega uživanja treh jabolk na dan.

KLJUČ DO USPEHA JE REDNA TELESNA VADBA

Ta dietni načrt bo ustrezal ljudem, ki iščejo preprost in zdrav način hujšanja. Dieta ni primerna za ljudi, ki iz zdravstvenih razlogov ne smejo uživati veliko vlaknin, ali za ljudi, ki so alergični na jabolka.

Ključnega pomena za uspeh pri tem dietnem programu je telesna vadba. Redno razgibanje in vključevanje vaj z utežmi pomaga pri izgubljanju kilogramov, hkrati pa dieta zagovarja še majhen vnos maščob in pitje osmih do desetih kozarcev vode dnevno.

Ta dieta je enostavna tudi zato, ker so jabolka na voljo vse leto in jih lahko kupimo praktično povsod. Enako velja tudi za druga živila in jedi, ki jih priporoča ta dietni načrt. Tej dieti pa sta sorodni še dieta z arašidovim maslom in nasitna dieta za vzdrževanje telesne teže.

Literatura: Dr. Judith C. Rodriguez: Vse diete sveta


Število ogledov strani: 11277

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecBojaan24
MOJ vrteta
Kaj danes za zajtrkgligor
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »