Bownova terapija

Zdravilna terapija iz Avstralije

zdravje: počitek in sprostitev, avtor: hlebpet 

Pravijo, da je človeški dotik in čas, ki si ga vzamemo, da prisluhnemo sočloveku v stiski, pogosto najboljše zdravilo za mnoge tegobe. Znano je, da imata dotik in objem lahko izjemno sproščujoč učinek na človeka, vendar pa v hitrem tempu naših vsakdanjih življenj pogosto pozabimo na zdravilnost naših rok.

ČUDEŽ NEŽNIH IN MOČNIH PRITISKOV

Bownova terapija je oblika manualne terapije, ki je zelo nežna in zato varna za ljudi vseh starosti. Dopolnjuje metode zdravljenja moderne medicine, saj jo lahko uporabljamo za lajšanje bolečin, zdravljenje že prisotnih motenj ter kot preventivno in sprostitveno terapijo. Priporočajo jo predvsem tisti, ki so svoje dlje časa trajajoče bolečine omilili ravno s to terapijo.

Bistvo, Bownove poteze, pri kateri z nežnim in hkrati dovolj močnim pritiskom na točno določenih mestih stimuliramo receptorje v mišično vezivnem tkivu in tako sprožimo proces samozdravljenja.

Bownova terapija izhaja iz Avstralije. V petdesetih letih prejšnjega stoletja jo je razvil Thomas Bowen. Temelj te terapije je t. i. Bownova poteza, pri kateri z nežnim in hkrati dovolj močnim pritiskom na točno določenih mestih stimuliramo receptorje v mišično vezivnem tkivu in tako sprožimo proces samozdravljenja. Seveda pa je zelo pomembno, da to terapijo izvaja le dobro usposobljen terapevt.

 

limfna_dranaa2.jpg

ODLIČNA ZA LAJŠANJE RAZLIČNIH TEŽAV

Bownova terapija zmanjšuje bolečine in napetost v mišičnih vlaknih, pritisk na perifernem živčevju in deluje zelo sprostitveno. Počutje se bistveno izboljša. Različni občutki v telesu, kot je mravljinčenje, krčenje ali trzanje mišic, občutek breztežnosti in lebdenja ter toplota, ki se širi po telesu, so pogosti in običajni. Nekateri so po terapiji čustveno sproščeni in polni energije, drugi pa zaspani in utrujeni. Normalen odziv telesa je tudi pogostejše uriniranje, saj se tako iz telesa izločajo odvečne tekočine in strupi.

Bownova terapija zmanjšuje bolečine in napetost v mišičnih vlaknih, pritisk na perifernem živčevju in deluje zelo sprostitveno.

Bownova terapija je odlična pri lajšanju težav, ki izhajajo iz akutnih ali kroničnih poškodb, saj takoj omili težave pri zvinu ali nategnitvi mišice. Pomaga tudi pri teniškem komolcu in sindromu karpalnega kanala, išiasu in bolečinah v hrbtu, ki so posledica osteoartritisa in skolioze.

Bownova terapija je odlična pri lajšanju težav, ki izhajajo iz akutnih ali kroničnih poškodb.

POMAGA TUDI NAJMLAJŠIM

Z njo lajšamo tudi glavobole, migrene, zmanjšano gibljivost v vratu, kronično utrujenost in bolečine zaradi zgage. Zelo pomaga tudi pri menstrualnih bolečinah, bolečinah v nosečnosti in zaprtju. Bownova terapija torej sprošča, zmanjšuje stres in pomaga pri motnjah v dihalnem, prebavnem in hormonskem sistemu.

Z Bownovo terapijo pa lahko pomagamo tudi najmlajšim, saj lahko z njo dojenčkom pomagamo pri refluksu in trebušnih krčih. Svetujejo jo tudi pri rehabilitaciji po operacijah in pri lajšanju simptomov parkinsonove bolezni in multiple skleroze.


Število ogledov strani: 5339

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrttedyka
Kaj danes za zajtrkŠpelais
malo za hecrajko0028
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »