Kulinarika.net - zdravje: Ohranite lepe lase – izognite se najbolj pogostim napakam pri likanju las!

Ohranite lepe lase – izognite se najbolj pogostim napakam pri likanju las!

zdravje: počitek in sprostitev, avtor: hlebpet 

Si ravnate lase doma z likalnikom za lase? Katere so tiste najbolj pogoste napake, ki jih počnemo doma v želji, da bi naši lasje izgledali svetleči in urejeni?

Da bodo vaši lasje ostali lepi in sijoči, upoštevajte naslednje nasvete za ravnanje las doma.

Uporabljajte balzam za lase

Začnite uporabljati kvaliteten balzam za lase. Balzam si nanesite na spodnji del las in pustite delovati nekaj časa. Balzami se sicer med sabo razlikujejo, skupno pa jim je to, da morajo zaščititi vaše lase, jih poživiti in jim dati zdrav in sijoč videz.

Uporabljajte sredstva za toplotno zaščito las

Preden si začnete ravnati lase, nanje nanesite sredstvo za toplotno zaščito las, saj le – ta deluje kot ščit pred vročino, ki prihaja iz likalnika ter ohranja vaše lase zdrave in navlažene. Prav tako je pomemben tudi ravno prav ogret likalnik, saj lahko s previsoko temperaturo dobesedno zažgete lase, medtem ko morate s premalo ogretim likalnikom posamezne pramene las ravnati večkrat, kar pogosto vodi do poškodb las.

likanje_las.jpg

Ne likajte mokrih las

Lasje morajo biti ob likanju popolnoma suhi, sicer boste tvegali, da jih zažgete. Lasje se namreč ne bodo zravnali, hkrati pa jih lahko resno poškodujete. Najprej si lase posušite s sušilnikom za lase in šele nato zlikajte.

Lase razdelite v pramene

Ne glede na to, ali sušite lase s sušilnikom ali jih likate, ne smete izpustiti naslednjega pomembnega koraka. Lase morate razdeliti na pramene, saj s tem omogočite toploti, da pride do njega. Prameni ne smejo biti preširoki, saj se bodo lasje sicer nakodrali nazaj.

Čistite likalnik

Tudi likalnik za lase je treba čistiti, saj se na njem nabirajo ostanki proizvodov za lase, olj in prahu. Likalnik očistite tako, da površine ohlajenega likalnika zdrgnete s krpo, ki ste jo potopili v vročo vodo.

Uporabljajte vsaj keramični ali bolj napreden likalnik

Če želite karseda zaščititi lase, jih ravnajte s keramičnim likalnikom ali bolj naprednim likalnikom za lase. Vročina se porazdeli enakomerno po plošči in povzroča manj razcepljenih konic in poškodb na laseh.

Likalnik za lase lahko uporabimo tudi pri drugih opravilih

Ste kdaj pomislili na to, da bi likalnik za lase uporabili za glajenje robov, zgubanih šivov in neenakomerno zlikanih ovratnikov? Seveda pa pri oblačilih velja isto kot pri laseh: če se zadržujete predolgo na enem mestu, jih lahko zažgete.

Ne uporabljate ga prepogosto

Likanje las vsak dan sploh ni zdravo, saj lasje izgubljajo pomembne vitamine in se poškodujejo, zato poskušajte omejiti likanje las na 2-3 krat na teden.

Lase likajte na pravilen način

Obstaja napačen in pravilen način. Napačen način likanja las pomeni, da se predolgo zadržite na enem mestu, daj pramen polikate večkrat. Pravilen način likanja las je, da posamezen pramen zlikate z enim enakomernim in počasnim potegom likalnika ter greste potem naprej.


Število ogledov strani: 7182

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
MOJ vrtrdkapica
malo za hecmadoka
Kaj danes za zajtrkPetrca_5
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »