Kulinarika.net - blog: Navigare necesse est 2012: Day #1

Navigare necesse est 2012: Day #1

blog: potovanja / Evropa, avtor: Davor 

Prvi dan (sobota)

Okoli enajstih smo vKaštel Gomilici, okoli poldneva pa že vkrcani na 50-čevljsko Bavario - LOZNA. Potrebnih je en kup manjših popravil, da je urejena po naših potrebah, predvsem nova tenda, ter dvig Zorana na jambor za napeljavo zastavne vrvice. Sledi slavnostni dvig obeh zastav (moje osebe, ki me spremlja že četrt stoletja, ter klubske (jasno, z dme zvezdicama,do česar imamo pravico samo člani s titulo commodore). Izplujemo nekaj pred tretjo, takoj za rtom Čiova so jadra zunaj in nadaljujemo v lepi orci v rahem jugu. Skozi Splitska vrata si moramo pomagato z motorjem, potem pa takoj spet na ful perje drvimo s hitrostjo okoli 7,5 vozla proti otoku Hvar. Razmišljanje o lokaciji pristanka, najverjetneje bo to zaliv Stiniva na Hvaru. Kičasti sončni zahod, porabljeni spet kilometri filma ... aja, pardom, tega ni več ... torej porabljeni gigabyti na vseh  mogočih fotografskih napravah (kompakterji, resni fotoaparati s ta pravimi objektivi, telefoni, tablice). Resna debata o večerji, kjer je glavni argument stanje zamrznjenega gradiva.

 

Nagnjenost ni ekstremna in Biba uspešno razmotava gordijado štirih peškafondov, Aco odlično pripravlja špricerje, pivopivci pa se lahko odločajo celo med tremi vrstami. Vmes uničujemo popotnico, se izležavamo in tu pa tam tudi kaj trimamo, da ne pridemo iz vaje.

18:40 - Uvala Vira, obplujemo in si jo ogledamo, polno, možnp sidro ampak v obljudenem zalivi - gremo dalje.Všeč nam je uvala Lozna, po kateri nosi naša jadrnica ime, odlična lokacija za sidro (ponoči bo jugo), to je plan B, če bo želena Stiniva zasedena. Tema, navigacijske lučke. Stiniva je polna (ob pomolu je prostora za tri jadrnice), vežemo se na bok simpatični lokalni družini.

 

Večerja: Chili con carne (Niko), bevande, po večerji posladek v kokpitu s sladkm imčičem in štrudlom.

Zelo je toplo (kratke hlače in zgoraj-brez), tudi voda je okoli 23 stopinj.

 

Trapastim opravilom ladijskih malih (posoda mora biti čista pred spanjem!) nekateri pridno pomagajo:

 

 

 

Uglaševanje kitare in orglic je uspešno, vokalistov malo manj, tako da o tem ne bi zdaj. Skiperjev kolegij dela načrte za jutri; na jugu je nevarnosti za dež manj. Želel bi si izhodišče za Palagružo, ampak verjetno bo cilj nekje okoli Korčule.

Blogi istega avtorja

Mnenja o blogu

Vendelina jr.  

kuha že od: 17.5.2006

Št. objav: 9217

Objavljeno 30.9.2012 ob 21:11

Kje je Stiniva? Za Stinico vem.

rosie  

kuha že od: 15.9.2007

Št. objav: 1141

Objavljeno 1.10.2012 ob 8:02

Stiniva je na Hvaru. Čudovit zaliv.

Ognjič  

kuha že od: 18.1.2006

Št. objav: 4651

Objavljeno 1.10.2012 ob 8:58

In prečudovite barve je morje

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Število ogledov strani: 5165

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?mamamia
MOJ vrteta
Kaj danes za zajtrkgligor
malo za hecpikec85
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti